Videoarchief in Wiki Udenhout door samenwerking van ’t Schoor en SVU

By 23 februari 2016 Nieuws No Comments

schoorHeemcentrum ’t Schoor Udenhout – Biezenmortel en Stichting Videogroep Udenhout zijn een samenwerking begonnen om een video-archief op te nemen in de online encyclopedie Wiki Udenhout. Voortaan zijn in Wiki Udenhout bij diverse onderwerpen ook oude filmopnames van SVU te zien. Bij de start gaat het om circa 100 video’s en dat aantal zal de komende tijd flink toenemen.

Heemcentrum ’t Schoor kon in september 2015 Wiki Udenhout introduceren bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het heemcentrum. Wiki Udenhout is een online encyclopedie met al bijna 6.000 onderwerpen over de geschiedenis en de heemkunde van het dorp. Wiki Udenhout is technisch onderdeel van Tilburg Wiki, in beheer bij het Regionaal Archief Tilburg, en op internet vindbaar via de website van Heemcentrum ’t Schoor, de website van het Regionaal Archief Tilburg of via deze link Portaal Udenhout. De online encyclopedie is ingedeeld naar diverse categorieën, zoals gebeurtenissen, organisaties, gebouwen, straten, bedrijven, kunst en een woordenboek.

Sinds de introductie zijn al enkele nieuwe categorieën toegevoegd, waaronder het Udenhouts kookboek. Wiki Udenhout is een mooie informatiebron voor mensen die op zoek zijn naar aspecten van de geschiedenis en de heemkunde van Udenhout en ook voor studenten en leerlingen bij maken van scripties en spreekbeurten. En iedereen, die zich daartoe bij het Regionaal Archief Tilburg aanmeldt, kan zelf wijzigingen aanbrengen, foto’s uploaden of nieuwe onderwerpen toevoegen.

Mochten lezers beschikken over leuke archieffilms over Udenhout en Biezenmortel, laat het ons weten. De lezer kan zelf zijn film op You Tube zetten en zelf downloaden in Wiki Udenhout, maar de medewerkers van Heemcentrum ’t Schoor doen dat downloaden in WIKI Udenhout ook met liefde en plezier. Neem voor meer informatie contact op met: Lia Clement, secretaris Heemcentrum ’t Schoor, heemcentrumudenhout@gmail.com of met Wim van Gorkum van Stichting Videogroep Udenhout, wim.van.gorkum@stichtingvideogroepudenhout.nl.

Bekijk onze video's in de filmzaal Ga naar filmzaal